Popis
Bílé, velmi kvalitní a čerstvé drůbeží maso, stejně jako nezastupitelný podíl červeného jehněčího je velmi vhodnou kombinací proteinů. Doplněná o kvasnice, úžasný zdroj MOS a komplexu B vitamínů, ideálně zabezpečuje obnovu a vývoj zdravé svalové tkáně. Drůbeží tuk a rostlinný olej, používané při přípravě tohoto menu,jsou k proteinům v optimálním poměru (27:17). Jsou lehce přístupným zdrojem energie, ale i mj. vítaným zdrojem 6 mastných kyselin. Bezpečnému a kvalitnímu průběhu trávení napomáhají bohatě zastoupené fruktooligosacharidy, vnášené čerstvou zeleninou a ovocem. Cereální složku menu, tedy zdroj glycidů, tvoří celozrnná jemně mletá pšenice, vařená rýže a kukuřičná mouka. Tato je zároveň mj. zdrojem 6 linolové mastné kyseliny a spolu s jejím zastoupením v používaném drůbežím tuku má význam pro udržení zdravé kůže a hebké srsti. Důležitý z tohoto pohledu je i vitamín Biotin a dostatek mikroprvku Zn . Tvorbu a objem srsti zabezpečí aminokyseliny s obsahem síry (methionin a cystin). Použití lněného semínka v křupavé cereální části spolu s rybím olejem v náplni obohacuje celé menu mj. o významnou3 mastnou kyselinu a zajišťuje tak důležitý optimální poměr 6 a 3. Dresing z rostlinných olejů a drůbežích jater obsahuje vysoký podíl širokého sortimentu bylin a bylinných extraktů, které mají široký a mnohdy nezastupitelný význam v mnoha směrech, především však jako antioxydanty zpomalující stárnutí a posilující přirozenou imunitu. Unikátní je použití extraktu z červených vinných hroznů jako zdroje nejmodernějšího antioxydantu resveratrolu.
Složení
Kuřecí maso, vařená rýže, jehněčí maso, jemně mletá kukuřice, vařené rybí maso, sušené řepné řízky, drůbeží tuk, kvasnice, celá vejce, lněné semeno, pšeničné klíčky, bramborové vločky, drůbeží játra, mléko, jogurt, rostlinný olej, mrkev, rybí tuk, rajčata, jablečná dřeň, rozmarýn, měsíček lékařský, extrakt z vinných hroznů resveratrol , Yucca shidigera, chondroitin, glukosamin, Hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát, uhličitan vápenatý, chlorid sodný, vitamíny: A, D3, E (alfatokoferol), K3, B1, B2, B6, B12, Biotin, Kyselina listová, Niacinamid, Pantotenan vápenatý, cholinchlorid, síran železnatý monohydrát, oxid manganatý, chelát zinku, síran měďnatý pentahydrát, jodid draselný, seleničitan sodný.
Živiny obsažené v 1kg stravy:
Protein 27 %, tuk 17 %, vláknina 3,5%, vápník 1,3%, fosfor 1,1 %, sodík 0,35%, měď 25mg, selen 0,3mg, karoten - 1,0mg, vitamín A 13.500 I.U., vit. D3 1.200 I.U., vit E ( tokoferol) 300 mg, Omega 6 2,7 mg, Omega 3 0,5 mg, lutein 10 mg, L-karnitin 50 mg .
Resveratrol z vinných hroznů - prodlužuje život
Vysoký obsah resveratrolu se nachází zejména ve slupkách a jadérkách modré révy vinné . Má výrazné antioxidační a antibakteriální účinky a prokazatelně mobilizuje sirtuiny, látky, které chrání dědičnou informaci před poškozením. Právě poškození DNA stojí v pozadí mnoha příznaků stárnutí.